Sport

Lekker actief in Brunssum!

Ongeremd met de mountainbike op pad over het glooiende terrein van de Brunssummerheide; met 2000 ha heb je daarmee een geweldig parcours voor je liggen. En dat terwijl de heide zich aan de Duitse kant nog verder zet als de Tevener heide… Natuurlijk is dit ook een ideaal gebied voor ruiters, mountainbikers, fietsers en wandelaars die hier zonder verkeer, in alle rust hun sport volop kunnen beoefenen.

 

Daarnaast heeft Brunssum voor de sportieve bezoekers een gloednieuw klimpark, een (openbare) golfbaan, een manege en een zwemvijver en een zwembad in petto. Als actieve bezoeker kan een bezoek aan Brunssum niet lang genoeg duren!

Lekker actief in Brunssum!

Klimpark Het Plateau

Park het Plateau is gelegen in het Schutterspark in Brunssum. In het klimpark trotseren bezoekers hindernissen op een hoogte van 3,5 tot 7 meter (afhankelijk van de route). Zo kunnen bezoekers o.a. touwladders, lianen en houten wiebelbruggen beklimmen en glijden via een zipline langs de bomen weer naar onder. Het klimbos in Brunssum bestaat uit oneindig veel uitdagende elementen die bezoekers de ultieme natuur- en avontuur beleving zullen geven!

Lees meer

Callesthetics park

In het Vijverpark in Brunssum is een calisthenics park aangelegd. Op een aantal specifieke toestellen kunnen uiteenlopende oefeningen gedaan worden. Het calisthenics park ligt op de lopersroute van het Vijverpark en is vrij toegankelijk voor alle sporters en liefhebbers van een ‘Street Workout’.

lees meer

Golfbaan Brunssummerheide

Golfbaan Brunssum 'IJzersterk'! Spannend, uitdagend, onvoorspelbaar, afwisselend en on-Nederlands! Dat is golfbaan Brunssummerheide!

De single-handicapper zal zich even kampioen wanen als hij of zij op Brunssummerheide zijn/haar handicap speelt of misschien zelfs weet te verlagen. De gemiddelde handicapper zal met een score gelijk aan zijn handicap of in de bufferzone met een voldaan gevoel zijn ronde in het clubhuis nog eens herbeleven en de beginnende golfer zal vooral genieten van de omgeving met z'n on-Nederlands karakter.

 

Lees meer

Mountainbiken

Ook in de gemeente Brunssum loopt een mooie Mountainbikeroute, namelijk: De Rode Beek Route. Deze route van 13 km loopt door het stroomgebied van de Rode Beek, het Schutterspark en de Schinveldse bossen. Deze drie natuurgebieden zorgen er voor dat het een zeer afwisselende route is. Onderweg liggen ook verschillende horecagelegenheden, waar je na afloop van je tocht ook heerlijk kunt eten en drinken. Bourgondisch Limburg ten top. 

Lees meer

Manege Brunssummerheide

Buitenritten te paard in een uitgestrekte en bosrijke omgeving met zandvlaktes en rijpaden. Manege Brunssummerheide biedt u deze unieke mogelijkheden in het mooie Zuid-Limburg. Hier maak je kennis met de diverse facetten van de paardensport voor zowel kinderen als volwassenen. Dressuur- en springlessen zijn mogelijk als privé- of als groepsles.

lees meer

Resort Brunssummerheide Zwemvijver

Zwemmen op Resort Brunssummerheide kan in natuurbad de Zeekoelen, een heerlijke, natuurlijke zwemvijver. De ligging is prachtig, tussen de heuvels, met zandstrandjes om te zonnen en grasvelden tussen de bomen. Een gedeelte is afgezet met een lijn voor de kleintjes. De kinderen kunnen ook genieten van de speeltuin met zijn klimfort, luchtkussen en een levensgroot dambord. Ook is er een volleybalveld en een groot springkussen te vinden. Zwemmen en zonnen tussen de Limburgse heuvels! Zomers plezier voor de hele familie.

Lees meer

Zwembad De Bronspot

De Bronspot is een binnenzwembad, gelegen in het centrum van Brunssum. De Bronspot is er voor alle Brunssummers. Voor mensen die in een rustige omgeving aan hun lichamelijke conditie willen werken en voor mensen die met hun kinderen veilig willen leren zwemmen. Natuurlijk is er ook alle ruimte voor verschillende watersporten. En voor iedereen die af en toe graag ontspannen van zwemmen wil genieten.

lees meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website