Bijzonder Brunssum

niet gezocht en toch gevonden; ontdek bijzondere plekken in Brunssum

Voor het eerst in Brunssum? Of ben je er al vaker geweest?
Wij hebben een top 5 gemaakt van dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben tijdens je verblijf.

Deze highlights mag je niet missen

1

BloteVoetenPark

Bij het BloteVoetenPark is de dresscode blote voeten, dus trek schoenen en sokken uit dan kan de avontuurlijke wandeling vol spanning en plezier beginnen. De kiezels, structuur van de boomschors, het fijne zand, kriebelend gras en het kneipp effect door afwisselende warme en koude ondergronden, laten jou de natuur beleven tot in je tenen!

lees meer
2

Clemensdomein

Het meest spirituele plekje van Nederland, met fundamenten die dateren uit de 10e eeuw. Een bijzondere plek om te bezoeken voor bezinning en bewondering. Het interieur krijgt vorm met zeer bijzondere en goed geconserveerde muurschilderingen. Het Clemensdomein is een knooppunt in culturele routes en zeker een bezoek waard.

Lees meer
3

Schutterspark

Een plek die zijn gelijke niet kent. Een natuurgebied van 80 hectare bedoeld om te recreëren. Een plek om tot rust te komen voor ouders en een plek om volop te spelen voor hun kinderen. Met een prachtig wandelgebied door bos en heide aan de Noordkant. En aan de andere kant van de beek een recreatiepark waar kinderen helemaal los kunnen. Een dag is hier zo voorbij. En als je kinderen alles willen doen heb je die dag ook wel nodig! Een park en bos met wandelroutes en grote weides en speelplaatsen. Met een minihaven, een stoomtreintje, een kinderboerderij en een grote speeltuin en een  klimpark voor de hele familie.

Lees meer
4

Golfbaan Brunssummerheide

3 lussen van 19 holes telt de golfbaan van Brunssum maar liefst. Op een uniek stukje Nederland, op de Brunssummerheide, ligt een van de mooiste golfbanen van het land. Hoogteverschillen en wisselende landschappen bepalen het beeld. Met een golfacademie, een zalencomplex en een hotel resort. Een must voor elke golfer.

Lees meer
5

Brunssummerheide

Bijna 1800 hectare uniek natuur- en recreatiegebied. Hoogvenen, moerasgronden en het bronnengebied van de Rode Beek maken dit tot een gebied met een bijzonder landschap én een bijzondere flora en fauna. De hoogteverschillen en vergezichten maken het ook tot een geweldige plek om met de mountainbike of te paard van de natuur te genieten. Een unieke plek in Nederland en in Zuid-Limburg en elk seizoen weer anders.

lees meer
Must do's in Parkstad op 15 min van Brunssum

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website