Wat is er te doen in Brunssum?

Met de hele familie er op uit…

Met de hele familie er op uit… een dag even helemaal weg. Een dag waarop je echt samen op pad bent en geweldige herinneringen bouwt. Daarvoor heeft Brunssum een scala aan activiteiten; voor gezinnen met of zonder kinderen, voor opa’s en oma’s en voor degenen die de rust opzoeken.

Ontdek het unieke landschap

Het groene karakter en de ligging van Brunssum maken het tot een knooppunt van regionale en euregionale routes. Voor lopers, fietsers, mountainbikers of ruiters. Voor de fietser die geniet van de omgeving en de terrasjes op het Lindenplein zowel als voor de fanatieke mountainbiker die fietst op hartslag.

Lekker actief in Brunssum!

Ongeremd met de mountainbike op pad over het glooiende terrein van de Brunssummerheide; met 2000 ha heb je daarmee een geweldig parcours voor je liggen. En dat terwijl de heide zich aan de Duitse kant nog verder zet als de Tevener heide… Natuurlijk is dit ook een ideaal gebied voor ruiters, mountainbikers, fietsers en wandelaars die hier zonder verkeer, in alle rust hun sport volop kunnen beoefenen.

De rijke historie is overal terug te vinden

In de historie van Brunssum is niet alleen het rijke roomse leven en het Mijnverleden terug te vinden; Brunssum werd al bewoond ten tijde van de Romeinen en kende een roerig verleden, met Duitse, Franse en Oostenrijks-Hongaarse invloeden. De bloeiperiode van de mijnen hebben Brunssum letterlijk op de kaart gezet; de tuinstad-architectuur is tot de dag van vandaag terug te vinden in de wijken als Treebeek maar ook in de parkstructuur, in het centrum en in het openluchttheater.

Deze highlights mag je niet missen!

Voor het eerst in Brunssum? Of ben je er al vaker geweest? Wij hebben een top 5 gemaakt van dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben tijdens je verblijf.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Brunssum: