Attracties in Brunssum

Met de hele familie er op uit…

Met de hele familie er op uit… een dag even helemaal weg. Een dag waarop je echt samen op pad bent en geweldige herinneringen bouwt. Daarvoor heeft Brunssum een scala aan activiteiten; voor gezinnen met of zonder kinderen, voor opa’s en oma’s en voor degenen die de rust opzoeken.

Wat valt er te beleven in Brunssum?

Bekijk alle attracties op de kaart

Weergeven op de kaart

Sporen volgen

Volg de sporen op de trap en ontdek wie ze achtergelaten heeft! En waarom vind je deze sporen terug in Schutterspark? Om dit te weten te komen scan je de QR-code op het einde van ieder spoor en hoor je het verhaal. Zo leer je de rijke verhalen en flora en fauna van Schutterspark kennen.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Brunssum:

Mist over de bomen in de Brunssummerheide bij een paars bloemenveld

Het groene hart van Limburg

De natuurgebieden van Nederland en Duitsland lopen in Brunssum naadloos in elkaar over. De uitlopers van de Eiffel en het Heuvelland komen hier samen. Met de Ardennen om de hoek. Maar de omgeving kent ook een sterk stedelijk aanbod, met Aken, Luik, Maastricht en Genk binnen een half uur rijden en Keulen en Antwerpen binnen een uur. The best of both worlds…

Lees verder
Een Latijns Amerikaanse dansgroep met zwierige rokken tijdens de Parade in Brunssum

Altijd iets te doen!

Brunssum is een gemeente met een internationale samenstelling. Naast de talloze nationaliteiten die zich in de bloeitijd van de mijnen hier hebben gevestigd is Brunssum ook al tientallenjaren gastheer voor het NAVO-hoofdkwartier. De agenda van Brunssum biedt voor elk wat wils; een scala aan voorzieningen en een brede variatie aan evenementen! 

Lees verder
Twee mensen lopen over een houten palen brug over het water bij het blotevoetenpad

Hotspots die je niet mag missen!

Deze hotspots mag je niet missen! V​oor het eerst in Brunssum? Of ben je er al vaker geweest? Wij hebben een lijst gemaakt van hotspots die je in ieder geval gezien moet hebben tijdens je verblijf.

Lees verder