Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Trichterbos Brunssum

Brunssum

Trichterbos Brunssum

Trichterbos Brunssum Kennedylaan 1Brunssum
In de afgelopen jaren is in Brunssum langs de N276 Brunssum-Sittard een nieuw bos aangelegd. Dit Trichterbos met een oppervlakte van zes hectare kon er komen dankzij de ENCI en de gemeente Gulpen-Wittem. Zij hadden geld gereserveerd voor noodzakelijke compensatie in het kader van de Boswet maar hadden geen grond ter beschikking. De gemeente Brunssum had wel zes hectare grond ter beschikking maar had geen geld voor volledige aanplant met bos.

Speciaal aan het Trichterbos zijn de groepen lindebomen die her en der geplant zijn. Linden trekken bijen aan, onder andere daarom zijn deze bomen geplant. Maar er zijn meer redenen. Tot de mooiste bossen van Europa behoren de lindebossen, zoals je die hebt in Engeland en Zwitserland. Het zijn open bomen, wat zorgt voor veel lichtinval in het bos. Hierdoor, en doordat de bladeren snel verteren, ontstaat er een hele mooie bodemvegetatie.

Overzicht

Adres
Kennedylaan 1, Brunssum
Openingstijden en tarieven

Het Trichterbos in Brunssum is toegankelijk voor bezoekers.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website