Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Beschermd stads- en dorpsgezicht Treebeek

Brunssum

Beschermd stads- en dorpsgezicht Treebeek

Beschermd stads- en dorpsgezicht Treebeek Treebeekplein 1Brunssum
Brunssum heeft één van de grootste beschermde stads- en dorpsgezichten van Nederland. De oude mijnkolonieën (buurten), het Schutterspark en het Vijverpark maken daar deel van uit. Een prachtig voorbeeld is in Treebeek te zien. De oude kolonie is volledig opgeknapt. Zowel de oude mijnwerkerswoningen, als de openbare ruimte zijn in ere herstelt. Het -eens in parkachtig sfeer ontworpen- Treebeekplein is in de loop de jaren langzaam afgebrokkeld.

Oorspronkelijk had het Treebeekplein een verdiepte ligging ten opzichte van de woningen. In de jaren 70 van de vorige eeuw zijn deze woningen gesloopt en zijn hiervoor in de plaats appartementen gebouwd. Deze bleken niet 'tijdsbestendig' en waren na twee decennia nog maar moeilijk te verhuren. Daarom herstelt de woningcorporatie (Wonen Zuid) samen met de gemeente Brunssum het plein weer in oude luister, waardoor het weer naadloos aansluit op het  beschermd stads- en dorpsgezicht van Treebeek.

Overzicht

Adres
Treebeekplein 1, Brunssum
Openingstijden en tarieven

Treebeek is voor bezoekers toegankelijk.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website